Solucions per a la difusió del Patrimoni

Difongui el valor del seu patrimoni creant Punts d’Informació Virtual amb CHAtU

Solucions per a la difusió del Patrimoni

Difongui el valor del seu patrimoni creant Punts d’Informació Virtual amb CHAtU

CHAtU, la solució per a oferir informació del patrimoni in situ

Amb CHAtU, els ens gestors del patrimoni poden oferir al públic un servei permanent d’informació sobre els seus elements patrimonials, a la mateixa localització on es troben. La creació d’un Punt d’Informació Virtual CHAtU permet crear una xarxa sense fils local i disposar d’un servidor en núvol local, per a posar a disposició dels visitants a l’instant les guies i altres documents relatius al patrimoni, amb format digital, per tal de donar-lo a conèixer i realçar el seu valor.

Per què un punt d’informació virtual?

Difondre per a remarcar el valor

Posar la informació sobre el patrimoni a l’abast del públic és vital per a la seva difusió, que al seu torn és necessària per a posar-lo en valor i contribuir a la seva conservació. Un element patrimonial sense informació no transmet adequadament el seu valor.

Sempre disponible

Un punt d’informació virtual permet posar la informació a disposició dels usuaris de manera permanent, les 24 hores, els 365 dies de l’any. Tant si l’element patrimonial disposa d’una oficina d’informació com si no, el visitant podrà obtenir els materials informatius descarregant-los al seu mòbil.

La solució per a les localitzacions remotes

Amb CHAtU és possible crear una xarxa sense fils autònoma i disposar d’un servidor en núvol, encara que no hi hagi cobertura de la xarxa telefònica ni cap xarxa d’accés a internet. Això permet crear Punts d’Informació Virtual a elements del patrimoni aïllats o remots.

El format digital, el més eficient i sostenible

Posar a l’abast del públic la informació mitjançant CHAtU permet difondre el patrimoni i avançar cap a l’objectiu “paper zero” protegint el medi ambient. Allà on hi ha oficines d’informació, suposa un gran estalvi en impressió, transport i emmagatzematge dels materials informatius i de les emissions de CO2 que se’n deriven.

Com funciona?

Crear un Punt d’Informació Virtual CHAtU i posar la informació a l’abast del públic en 4 passes

1.

Instal·lació dels elements

Els elements necessaris per a crear el punt d’informació són un dispositiu CHAtU Q4* i un punt d’interacció que mostri un codi QR i l’URL d’accés al núvol.

* És necessari disposar d’un punt de connexió a la xarxa elèctrica.

2.

Crear la xarxa sense fils

El dispositiu CHAtU Q4 genera una xarxa WiFi o sense fils d’abast local. L’abast de la xarxa es pot ampliar segons els requeriments, interconnectant dos o més dispositius.

3.

Desar els arxius al núvol

CHAtU és un servidor en núvol que permet desar i compartir tota classe d’arxius. Amb la WebApp de CHAtU és molt fàcil gestionar els arxius i actualitzar-los ràpidament.

4.

Els usuaris obtenen la informació

Els visitants que es trobin dins l’àrea d’abast de la xarxa WiFi poden connectar-se al núvol local mitjançant el codi QR o l’adreça web, i descarregar les guies i altres documents al seu dispositiu.

Doni a conéixer el seu patrimoni

Monuments

Escultures

Patrimoni arquitectònic

Jaciments arqueològics

Conjunts monumentals o històrics

Establiments i cases històriques

Arbres monumentals

Espais d’interès cultural, natural o paisatgístic

Alguns exemples de creació de Punts d’Informació virtual CHAtU a elements patrimonials:

Una solució per a cada element

Cada element patrimonial requereix una solució a la mida de les seves condicions específiques. Les nostres solucions a mida van des del servei dels dispositius, amb l’aportació de manuals d’autogestió i suport tècnic, fins a solucions integrals que poden incloure:

  • La integració dels dispositius a l’àrea de l’element patrimonial.
  • La creació dels punts d’interacció per a l’usuari.
  • La incorporació i actualització dels continguts al servidor en núvol.
  • El monitoratge del funcionament del punt d’informació.
  • L’obtenció d’estadístiques d’ús i rendiment.
w

Contacti amb nosaltres

Si desitja conèixer les possibilitats d’integració d’un Punt d’Informació Virtual CHAtU al seu patrimoni, no dubti a contactar amb nosaltres. Els nostres tècnics estudiaran les seves necessitats específiques i li proposaran les solucions més adients.

Redueixi l’ús de paper amb l’edició i la distribució dels seus arxius en format electrònic. Estalviarà en costos d’impressió alhora que cuida del medi ambient.