L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va presentar ahir al Castell de Calonge una nova tecnologia que ha incorporat recentment, el CHAtU (Charge and take with you). Aquesta eina, desenvolupada per l’empresa especialitzada en tecnologia, Witeklab S.L., és un servidor portàtil, el primer del món, que serveix també de xarxa local i de carregador sense fils. És una novetat tecnològica d’abast internacional i que ja es pot testar a les dependències municipals de Turisme. La presentació va anar a càrrec del fundadores de Witeklab s.l, Ignasi Cairò i Manel Torrentallé amb la presència de l’Il·lm. Sr.Jordi Solé, Alcalde de Calonge.

El fet de disposar d’aquesta eina ajudarà a reforçar el projecte de Smart City, en el qual Calonge i Sant Antoni es troba immers. El CHAtU està pensat per a ampliar les possibilitats de negoci i expandir les capacitats de comunicació, en aquest cas, de l’administració local. Entre altres utilitats, permet que els usuaris s’organitzin en una xarxa local i habilita la possibilitat de crear el teu propi núvol o xarxa privada, on es poden compartir documents d’una manera molt pràctica, senzilla i segura. L’avantatge d’aquest núvol és que es pot sincronitzar amb altres que es facin per tal de poder disposar dels arxius digitals a diferents indrets. D’altra banda, l’aparell amplia la cobertura de la xarxa Wi-Fi, de manera que, quan aquesta és dèbil, CHAtU amplifica la connectivitat. En darrer lloc, també és un carregador ràpid de bateria de mòbil, i permet carregar el mòbil sense fils.

L’empresa Witeklab S.L. és especialista en el món de la tecnologia, de les telecomunicacions i de l’electrònica. La seva aposta és el desenvolupament de diferents aplicacions que siguin útils en el marc de les Smart Cities. Paral·lelament, també treballa i col·labora freqüentment amb el món universitari i els centres de recerca. En el projecte del CHAtU, qui ha encapçalat la realització d’aquesta eina ha estat Ignasi Cairó, cofundador de Witeklab.

Nota de premsa original de l’Ajuntament de Calonge >>